ua en ru

Суд відмовився стягнути з менеджерів "Мотор Січі" збиток за розкрадання майже 440 млн грн, - адвокати

Суд відмовився стягнути з менеджерів "Мотор Січі" збиток за розкрадання майже 440 млн грн, - адвокати Фото: керівництво "Мотор Січ" звинуватили у великому розкраданні (facebook.com)
Автор: РБК-Украина

Апеляційний господарський суд залишив у силі рішення госпсуду Запорізької області, який відмовився стягнути з менеджерів компанії "Мотор Січ" збиток за розкрадання на суму 438 млн грн.

Про це РБК-Україна повідомили адвокати компанії-акціонера "Мотор Січі", які ініціювали позов.

Як відомо, позов був ініційований компанією "Бізнес Хаус Хелена" до голови ради директорів ВАТ "Мотор Січ" Сергія Войтенка та фінансовому директору, а також члену ради директорів підприємства Віктору Луніну.

"Судді Центрального апеляційного господарського суду у складі Коваль Л.О., Кузнєцова В.О. і головуючого Чередко А.О. відмовились стягувати з топ-менеджерів шкоду, заподіяну ними підприємству. Таким чином, попри два кримінальних провадження і доведені в судовому порядку факти розкрадань перша і апеляційна судові інстанції відхилили позов компанії-акціонера про відшкодування збитку, який був нанесений заводу "Мотор Січ" діями топ-менеджменту підприємства ", - повідомили адвокати.

Представники "Бізнес Хаус Хелена" заявили, що будуть і далі домагатися компенсації завданої підприємству шкоди його керівниками і мають намір звернутися до Верховного суду.