ua en ru

Суд оштрафував екіпаж російського судна "Норд"

Суд оштрафував екіпаж російського судна "Норд" Фото: сейнер "Норд" (dpsu.gov.ua)

За раніше арештованого капітана судна Володимира Горбенка внесено заставу

Приморський районний суд Маріуполя (Донецька область) в п'ятницю ввечері ухвалив рішення оштрафувати більшість членів екіпажу риболовецького судна "Норд". Про це повідомила представник компанії-власника сейнера Анна Шевельова, передає "Інтерфакс-Україна".

Водночас, з її слів, рішення щодо двох моряків сейнера, затриманого прикордонною службою України майже два тижні тому в Азовському морі, поки що немає.

"Чекаємо результати стосовно двох останніх. Поки всім штрафи, паспорта не повернули, членам екіпажу ще необхідно прийти на допит в СБУ у справі капітана", - розповіла Шевельова.

Представник компанії-власника також повідомила, що за затриманого капітана судна "Норд" Володимира Горбенка вже внесено заставу, однак через закінчення робочого дня підтвердження надходження грошей на рахунок ще немає.

"Горбенко в ізоляторі тимчасового утримання. До отримання підтвердження про прихід застави на рахунок. Відпустять, мабуть, після вихідних", - сказала представник компанії.

Членам екіпажу інкримінують частину 2 статті 204 КпАП України ("незаконний перетин кордону").

Нагадаємо, 25 березня Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно під прапором Росії. У ході перевірки було встановлено, що воно зареєстроване на тимчасово окупованій території АР Крим.