ua en ru

Суд взяв під варту капітана російського судна "Норд"

Суд взяв під варту капітана російського судна "Норд" Фото: судно "Норд" (dpsu.gov.ua)

Херсонський суд обрав запобіжний захід капітану судна "Норд"

Херсонський суд постановив взяти під варту капітана кримського судна "Норд" Володимира Горбенко до 31 травня з можливістю внесення застави 35 тис. 240 гривень. Про це повідомляє Крим.Реалії.

Адвокат Горбенко - Дмитро Щербина, назвав запропонований розмір застави "немаленьким для людини простого, робочого". Сам Володимир Горбенко розповів суду, що заробляє в місяць 60 тисяч рублів (близько 27 тис. Грн - ред.), За його словами, у нього троє дітей і непрацююча дружина. Проте, Горбенко заявив в суді, що думає над можливістю внесення застави.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, вчора, 5 квітня, суддя оголосив перерву в засіданні до 13:30 6 квітня.

"Оскільки підозрюваний капітан судна "Норд" фактично був затриманий 04.04.2018 о 06 год. 51 хв., сімдесяти двох годинний термін, відведений для розгляду клопотання завершується о 06 год. 51 хв. 07.04.2018", - повідомила Прокуратура Автономної Республіки Крим

Раніше, 25 березня Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно під прапором Росії.

Також повідомлялося, що міністерство закордонних справ РФ 4 квітня вручило ноту протесту тимчасовому повіреному в справах України через арешт рибальського судна "Норд" в включеному Криму. У свою чергу Міністерство закордонних справ України інцидент ніяк не прокоментувало.