ua en ru

"Суд" у окупованому Криму заарештував затриманого у Бахчисараї Мустафаєва

"Суд" у окупованому Криму заарештував затриманого у Бахчисараї Мустафаєва Фото: Сервер Мустафаєв (facebook.com/server.mustafayev)

Кримськотатарський активіст був затриманий 21 травня спецслужбами РФ

У окупованому Сімферополі (Крим) підконтрольний Росії Київський районний суд арештував затриманого напередодні в Бахчисараї кримськотатарського активіста Сервера Мустафаєва. Про це повідомив його адвокат Сергій Легостов, передає "Радіо Свобода".

Зі слів адвоката, Мустафаєва заарештували на 20 діб до 9 червня.

Він також розповів, що засідання проходило в закритому режимі, а суд відмовив адвокатові в призначенні Мустафаєву запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, 21 травня в окупованому Бахчисараї (Крим) спецслужби Російської Федерації провели обшуки та затримали двох кримськотатарських активістів, у тому числі й представника "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва, за підозрою в участі в організації "Хізб ут-Тахрір".

У зв’язку з обшуками у Бахчисараї та затриманням двох активістів громадської організації "Кримська солідарність" Сервера Мустафаєва та Едема Смаїлова, Міністерство закордонних справ України висловило протест Росії.