ua en ru

Суд зобов'язав учасника АТО виплатити 4 млн гривень за п'яну ДТП з вогневою установкою

Суд зобов'язав учасника АТО виплатити 4 млн гривень за п'яну ДТП з вогневою установкою Фото: Міноборони (nab_ukr.twitter)

Обвинувачений проходив військову службу у зоні проведення АТО у лютому 2015

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області задовольнив позов військової прокуратури Черкаського гарнізону Центрального регіону України в інтересах держави в особі Міністерства оборони Українина суму 3,9 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Військової прокуратури центрального регіону України.

Як зазначається, позов про стягнення збитків, завданих державі в сумі 3,9 млн грн, було скеровано проти громадянина України Х.

Зазначається, що обвинувачений проходив військову службу у зоні проведення АТО у лютому 2015 року. Під час служби, перебуваючи у стані алкогольного спʼяніння та самовільно керуючи самохідною вогневою установкою, допустив зіткнення вказаної установки з лісовим масивом, внаслідок чого було пошкоджено її вироби та механізми.

"Суд розглянув беззаперечні доводи військової прокуратури та, прийнявши їх до уваги, задовольнив позовні вимоги в повному обсязі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про спеціальне службове розслідування стосовно порушень, які були допущені під час звільнення групи військовослужбовців у червні 2016 року.

Група військовослужбовців відмовилась переходити до іншої військової частини також через те, що їм не надали довідки про проходження служби.