ua en ru

Суд зобов'язав перевірити дані про втручання в розподіл справи про держзраду Януковича

Суд зобов'язав перевірити дані про втручання в розподіл справи про держзраду Януковича Фото: суд

Підприємство "Інформаційні судові системи" зобов'язали перевірити можливе втручання

Оболонський районний суд Києва зобов'язав підприємство "Інформаційні судові системи" перевірити дані про можливе втручання при автоматичному розподілі справи про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича. Таке рішення озвучив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд, порадившись на місці, ухвалив клопотання захисту задовольнити частково, звернутися до ДП "Інформаційні судові системи" з метою перевірки, чи було несанкціоноване втручання при автоматичному розподілі даного кримінального провадження... Серед повноважень суду лише звернутися до адміністратора автоматизованої системи документообігу суду, а саме до ДП "Інформаційні судові системи" з метою проведення перевірки... Якщо надійде відповідь про те, що втручання було, захист, мабуть, знає, як йому далі діяти. Якщо не надійде, то суд виконав свій обов'язок і провів відповідну перевірку", - підкреслив суддя.

Нагадаємо, раніше Оболонський районний суд Києва відхилив клопотання захисту колишнього президента Віктора Януковича про відкладення підготовчого засідання у справі про державну зраду. Потім судді перенесли засідання на 18 травня.