ua en ru

Суд відмовився відкласти підготовче засідання у справі про держзраду Януковича

Суд відмовився відкласти підготовче засідання у справі про держзраду Януковича Фото: Віктор Янукович

При цьому захист Януковича не став вимагати відводу суддів

Оболонський районний суд Києва відхилив клопотання захисту колишнього президента Віктора Януковича про відкладення підготовчого засідання у справі про державну зраду. Про це повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд... постановив у задоволенні клопотання захисника про відкладення підготовчого судового засідання відмовити, оскільки КПК України не допускає спорів про підсудність", - підкреслив суддя.

При цьому захисник Януковича Віталій Сердюк пояснив, що подача відповідного клопотання пов'язана з втручанням в автоматизований розподіл справи і з тиском на суд.

"Захист звернувся до Апеляційного суду Києва з проханням визначити і змінити підсудність розгляду даної справи... Я звертаюся до шановного суду з клопотанням, прошу його розглянути, задовільнити", - сказав Сердюк.

Відзначимо, що при цьому захист Януковича не став вимагати відводу суддів. Адвокат Сердюк заявив, що повністю довіряє діючому складу суду.

Нагадаємо, військовий прокурор Руслан Кравченко повідомив, що участь екс-президента України Віктора Януковича в суді за допомогою відеоконференції неможлива, тому що він звинувачується в особливо тяжких злочинах і ховається від слідства.