ua en ru

Суд зобов'язав Парубія вибачитися перед Медведчуком

Суд зобов'язав Парубія вибачитися перед Медведчуком Фото: Віктор Медведчук

7 листопада 2016 року Печерський районний суд Києва задовольнив позов Віктора Медведчука про захист честі і гідності. Відповідачами за цим позовом виступали Рада національної безпеки і оборони України та його секретар Андрій Парубій, повідомляє прес-служба "Українського вибору".

Суд зобов'язав Парубія вибачитися перед МедведчукомЗокрема, суд визнав недостовірною та такою, що принижує честь і гідність Віктора Медведчука поширену Андрієм Парубієм 4 липня 2014 року на брифінгу РНБОУ в Національному інформаційному агентстві "Укрінформ" інформацію про нібито причетність Віктора Медведчука до подій на сході України. Мова йшла про наступні твердження: "Медведчук... є тим злочинцем, який протягом останніх років максимально брав участь у тому, щоб ця ситуація була створена"; "...фінансування цих (екстремістських) груп здійснювалося через Медведчука".

Одразу після брифінгу Медведчук звернувся до суду з позовом до Парубія і РНБОУ, і вже 15 серпня того ж року суд першої інстанції задовольнив законні вимоги лідера "Українського вибору — Права народу".

"Однак дане судове рішення переглядалося з процесуальних мотивів, які не ставило під сумнів недостовірність поширеної А. Парубієм інформації. При цьому, користуючись процесуальними вивертами, представники Парубія максимально затягували слухання справи, не з'являлися на судові засідання, проте яких-небудь доказів, що підтверджують заяви А. Парубія, надати так і не змогли", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, судове рішення зобов'язує спікера Верховної Ради України А. Парубія провести в "Укрінформі" брифінг, в ході якого повідомити про дане судове рішення та спростувати недостовірну інформацію, яка завдає шкоди честі та гідності Віктора Медведчука.