ua en ru

Суд визнав невинність Іванющенка і зобов'язав Лещенка перед ним вибачитися, - адвокат

Суд визнав невинність Іванющенка і зобов'язав Лещенка перед ним вибачитися, - адвокат Фото: суд

Апеляційний суд Києва розглянув скаргу адвокатів Юрія Іванющенка та визнав недостовірними заяви Сергія Лещенка, зобов'язавши його спростувати недостовірну інформацію. Про це заявили адвокати Іванющенко.

30 листопада 2016 року колегією суддів судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду м. Києва було прийнято рішення про задоволення апеляційної скарги адвоката Юрія Іванющенка - Євгенія Глазкова. Нагадаємо, сторона Юрія Іванющенка вимагала спростувати як недостовірні звинувачення Сергія Лещенка про причетність Іванющенка до трагічних подій під час Евромайдана.

"Справедливість нарешті восторжествувала, - заявив адвокат Юрій Колесніков, який також представляє Юрія Іванющенка. - Незважаючи на весь політичний і медійний тиск, який чинився стороною Лещенко спочатку на Печерський, а потім і Апеляційний суди, суддів вистачило мужності винести рішення у відповідності з законом. Ані Лещенко, ані його представники не змогли надати нічого, щоб підтверджувало його звинувачення на адресу Юрія Іванющенка".

Згідно зі своїм рішенням, суд визнав недостовірними всі звинувачення Сергія Лещенка на адресу Юрія Іванющенка та зобов'язав його спростувати власні заяви.

"Ми віримо, що у Сергія Лещенка вистачить мужності відкрито визнати свою неправоту, виконавши рішення суду повністю. Також розраховуємо на те, що надалі народний депутат утримається від необґрунтованих звинуваченні в чию-небудь адресу", - резюмував Юрій Колесников.