ua en ru

Суд зобов'язав компанію Пінчука виплатити "Альфа-банку" 1,2 млрд гривень заборгованості

Суд зобов'язав компанію Пінчука виплатити "Альфа-банку" 1,2 млрд гривень заборгованості Фото: суд зобов'язав "Інтерпайп" виплатити "Альфа-банку" 1,2 млрд гривень заборгованості

Компанія повинна сплатити борг як поручитель у кредитному договорі одного з своїх заводів

18 серпня Дніпропетровський апеляційний господарський суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу ТОВ "Інтерпайп Ніко Тьюб" на рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 06 червня 2016 року. Про це йдеться в постанові суду, опублікованому в Єдиному держреєстрі судових рішень.


Згідно з документом компанія "Інтрепайп Ніко Тьюб" виступила поручителем за кредитним договором, позичальником в якому виступив "Нижнеденпровский трубопрокатний завод". Заборгованість за договором про відкриття кредитної лінії №16-МВ / 12 від 30 березня 2012 року в ПАТ "Альфа-банк склала 1,2 млрд гривень.

Раніше, наприкінці травня Господарський суд Дніпропетровської області задовольнив позов "Альфа-банку" про стягнення 1,2 млрд гривень з ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" та іншого його поручителя за зазначеним кредитним договором - ТОВ "Інтерпайп Україна". Дніпропетровський апеляційний госпсуд зараз розглядає апеляційну скаргу ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" на це рішення.

Кінцевий бенефіціар згаданих трьох компаній - Віктор Пінчук.

Нагадаємо, "Альфа-Банк Україна" став другим за обсягами сплати податків серед банків в 1 кварталі 2016.