ua en ru

Суд над Януковичем: на допит прибув командувач ВМС України

Суд над Януковичем: на допит прибув командувач ВМС України Фото: Ігор Воронченко (mil.gov.ua.jpg)

Суд над Януковичем допитує Ігоря Воронченка, який в 2014 році командував береговою охороною

До суду над Віктором Януковичем (колишній президент України), якого підозрюють у державній зраді у зв'язку з подіями взимку 2014 року, на допит в якості свідка прибув командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, під час кримських подій Воронченко обіймав посаду заступника командувача флотом з берегової оборони. Після цього був командувачем силами АТО в Луганській області, а також обіймав посаду начальника Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ.

За словами Воронченка, йому в кінці січня 2014 року стало відомо, що на військовій базі в районі Гвардійського під Сімферополем розмістилися підрозділи не з цієї бази. Він стверджує, що під час захоплення адміністративних и військових об'єктів у Криму російський спецназ виходив саме з цієї бази.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд у справі Януковича продовжив засідання. Колишнього президента підозрюють у держзраді, пособництві у зміні меж території України та веденні агресивної війни.