ua en ru

Суд у справі Януковича продовжив засідання

Суд у справі Януковича продовжив засідання Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Суд продовжив засідання у справі про держзраду екс-президента

У Києві суд продовжив засідання по справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Так, Оболонський районний суд Києва 27 грудня продовжив засідання у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича. У залі суду присутня колегія суддів з трьох осіб на чолі з Владиславом Дев'ятко, а також адвокати Віктора Януковича.

Наголошується, що у справу також вступає адвокат Богдан Біленко. Захист Януковича в залі Оболонського районного суду заявив, що Янукович був позбавлений можливості взяти участь у процесі.

Раніше адвокати Януковича не з'явилися в зал судового засідання, подавши клопотання про відрядження.

Так, за клопотанням прокурорів, на дачу свідчень запрошені президент України Петро Порошенко, спікер Ради Андрій Парубій, секретар РНБО Олександр Турчинов та інші.

Крім того, суд вивчив аудіофайли з розмовами радника Путіна Сергія Глазьєва і депутата Державної Думи Російської Федерації Костянтина Затуліна про Крим.

Зазначимо, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада"), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 ("Пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України") і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 ("Пособництво у веденні агресивної війни) КК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адвокати екс-президента Віктора Януковича відбули до Росії у відрядження для формування доказової бази по справі про держзраду.