ua en ru

Суд почав обрання запобіжного заходу Омеляну

Суд почав обрання запобіжного заходу Омеляну Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Омеляна підозрюють у незаконному збагаченні

Солом'янський районний суд Києва почав розгляд запобіжного заходу міністру інфраструктури Володимиру Омеляну. Міністра підозрюють у незаконному збагаченні, передає кореспондент РБК-Україна.

У залі суду присутні міністр спорту Ігор Жданов та віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко. Відзначимо, напередодні Національне антикорупційне бюро України оголосило Омеляну підозру в незаконному збагаченні і приховуванні доходів. За даними слідства, він за останні вісімнадцять років отримав 2,17 млн ​​гривень офіційного доходу, тоді як його витрати лише в період з 2008 року по 26.04.2015 склали не менше 3,45 млн гривень.

Також НАБУ з'ясувало, що Омелян на посаді заступника міністра інфраструктури в 2015 році придбав активи, вартість яких значно перевищує його законні доходи. Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 випуску і готівку в сумі 90 тис. доларів і 25 тис. євро. Загальна вартість цих активів тоді складала 4,23 млн гривень.

Вчора стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме про обрання Омеляну запобіжного заходу у вигляді застави на 5 млн гривень.