ua en ru

Суд почав обирати запобіжний захід Порошенку

Суд почав обирати запобіжний захід Порошенку Фото: Петро Порошенко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Прокуратура просить застосувати до Порошенка особисте зобов'язання

Печерський суд Києва почав обирати запобіжний захід п'ятого президента України Петру Порошенку. Спочатку прокурори просили арешт, проте пізніше змінили на прохання особисте зобов'язання.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Порошенко прибув до суду. Суддя Сергій Вовк сьогодні розгляне клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Зазначимо, Офіс Генерального прокурора подав у суд Києва клопотання про застосування до п'ятого президента запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 10 млн гривень. Пізніше прокурори змінили свої вимоги - замість арешту просять особисте зобов'язання.

У разі обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання Порошенко буде зобов'язаний, серед іншого, з'являтися в суд до слідчого і здати паспорт.

Адвокат Ілля Новіков заявив, що п'ятий президент з'явиться на судове засідання по розгляду клопотання про застосування до нього запобіжного заходу 18 червня. Похорон батька Порошенка перенесли через суд.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор Венедіктова Ірина заявила, що підписала підозру Порошенку про перевищення повноважень у справі про призначення на посаду заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Нагадаємо, 10 червня Петру Порошенку оголосили про підозру у Державному бюро розслідувань.

Крім того, на початку грудня минулого року ДБР початок розслідування можливої державної зради Порошенка під час підписання Мінських угод.