ua en ru

Суд Москви заочно заарештував на два місяці Коломойського

Басманний суд Москви сьогодні прийняв рішення заочно заарештувати на два місяці голову Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського.

Басманний суд Москви сьогодні прийняв рішення заочно заарештувати на два місяці голову Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського (на фото) Про це РБК-Україна повідомила прес-служба суду.

"Задовольнили клопотання слідства: арешт на два місяці", - повідомили в прес-службі.

Зазначене рішення винесено за позовом Слідчого комітету РФ, який стосовно Коломойського і глави МВС України Арсена Авакова порушив кримінальні справи про організації вбивств і застосування заборонених засобів і методів ведення війни на Донбасі.

21 червня СК РФ оголосив Коломойського і Авакова в міжнародний розшук. Справу проти Коломойського і Авакова порушили 18 червня. Матеріали про арешт Коломойського було направлено до суду 26 червня.

Заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов сказав РБК-Україна, що коментувати це рішення суду не буде, оскільки воно, на його думку, абсолютно безглузде. "Єдине "але". Потрібно, щоб Україна завжди дотримувалася їх логіки. Наприклад, подала в Інтерпол на розшук їх глави МВС. Або заочно заарештувала "православних олігархів". Вони ж підтримують терористів? Чому ми не подаємо їх посадових осіб в Інтерпол? Думаю, що до цього дійде", - підкреслив Філатов.