ua en ru

Слідчий комітет РФ надіслав до суду матеріали про арешт Коломойського

Слідчий комітет Росії надіслав до суду матеріали про обрання у відношенні губернатора Дніпропетровської області України Ігоря Коломойського запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Слідчий комітет Росії надіслав до суду матеріали про обрання у відношенні губернатора Дніпропетровської області України Ігоря Коломойського запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Про це повідомив офіційний представник СКР Володимир Маркін.

Як заявив Маркін, раніше відносно Коломойського було винесено постанову про притягнення його в якості обвинуваченого в організації ряду злочинів: вбивств, застосування заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджання професійній діяльності журналістів та викраденні людей.

Також Слідчий комітет найближчим часом направить до суду матеріали про арешт міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.
За словами Маркіна, в рамках кримінальної справи про застосування заборонених засобів і методів ведення війни СКР встановив особу ще одного учасника військових дій проти мирного населення на сході України. Як вважають в СКР, ним є командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук. СКР вважає, що Мельничук брав безпосередню участь в мінометному обстрілі мирній території, коли загинули журналісти ВГТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин.

СКР планує найближчим часом буде вынесим постанову про притягнення Мельничука в якості обвинуваченого і вирішити питання про оголошення його в розшук.

Нагадаємо, 21 червня слідчий комітет Росії оголосив міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського в міжнародний розшук.