ua en ru

Суд над Мосійчуком розпочався у Києві

Суд над Мосійчуком розпочався у Києві Фото: Ігор Мосійчук

З Мосійчуком вже розпочали відео-конференцію

Печерський суд Києва розпочав засідання з переобрання запобіжного заходу народному депутату України від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку. Про це повідомляє прес-служба Мосійчука в Facebook.

"Засідання суду почалося. З Ігорем Мосійчук вже розпочата відео-конференція. Він зробив заяву, що вже почав знайомитися з матеріалами справи", - йдеться в повідомленні.

Засідання суду розпочалось. З Ігорем Мосійчуком вже розпочато відео-конференцію. Він зробив заяву, що вже почав знайомит...

Posted by Ігор Мосійчук on 12 ноября 2015 г.

Як наголошується, Мосійчук каже, що серед матеріалів справи міститься висновок проведеної експертизи відео начебто отримання ним неправомірної вигоди.

"У висновку експертизи чітко вказано, що станом зображення не можна ідентифікувати хто саме зображений на відео", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, захисники Мосійчука вимагали від суду встановити осіб, які сьогодні вранці намагались силоміць доставити Мосійчука на засідання суду.

"Захисники Ігоря Мосійчука вимагають від суду встановити осіб, які сьогодні вранці були присутні на території лікарні швидкої медичної допомоги, де вони намагались чинити тиск на медичний персонал та самого Мосійчука - організувати його доставку в суд попри важкий стан здоров'я. Це відбувалось з 9 до 11 години - коли було перенесено засідання", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, повідомляється, що захисники просять підтвердити документально обґрунтування переносу засідання.

"Є всі підстави вважати, що це було зроблено умисно для того щоб дати можливість невідомим співробітникам ГПУ навідатись до ЛШМД з метою тиску на адміністрацію лікарні. Адже всім відомо, що ГПУ чим дужче намагається повернути Мосійчука з лікарні до СІЗО, що дасть їм можливість продовжити його катування та шантаж позбавленням медичної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, суддя не задовольнила клопотання.

Захисники Ігоря Мосійчука вимагають від суду встановити осіб, які сьогодні вранці були присутні на території лікарні шви...

Posted by Ігор Мосійчук on 12 ноября 2015 г.

Нагадаємо, в ході вчорашнього засідання адвокат Олег Курчин вніс клопотання про перенесення суду, оскільки він вчора долучився до справи, і вимагав часу на ознайомлення з матеріалами.