ua en ru

"Суд" у Криму назвав дату розгляду апеляції на вирок Балуху

"Суд" у Криму назвав дату розгляду апеляції на вирок Балуху Фото: Володимир Балух (crimeahrg.org)

Розгляд апеляції в "Верховному суді Криму" відбудеться 3 жовтня

"Верховний суд" в окупованому Криму призначив на 3 жовтня 2018 року розгляд апеляції на вирок українському політв'язню Володимиру Балуху. Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Зазначається, що початок засідання заплановано на 13:00. В "суді" відбудеться розгляд апеляційної скарги захисту українського активіста на вирок "Роздольненського районного суду" Криму від 5 липня 2018 року.

"Суд" у Криму назвав дату розгляду апеляції на вирок Балуху

Нагадаємо, що 24 вересня 2018 року "суддя" Олена Спасенова перенесла засідання, так як українця не доставили до суду з СІЗО, а брати участь по відеоконференцзв'язку Володимир Балух відмовився. Захист активіста заявив, що проводити засідання в такому форматі неможливо, так як Балух бажає бути особисто присутнім у суді.

Додамо, що 10 вересня "суд" Криму розглядав апеляцію адвоката Балуха Ольги Дінзе на постанову Залізничного районного суду Сімферополя" про припинення провадження за клопотанням на умовно-дострокове звільнення Володимира Балуха. Суд не задовольнив вимогу сторони захисту і залишив рішення Роздольненського районного суду без змін.

Вже 14 вересня заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що Балуха в сімферопольському СІЗО сильно побили і загрожують позбавитися.

"Роздольненський районний суд" Криму засудив Володимира Балуха до трьох років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. "Суд" визнав його винним за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності закладу, який забезпечує ізоляцію від суспільства). У сукупності з попередніми вироками - це 5 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму і штраф у 10 тис. рублів.

Зазначимо, що Балух голодує з 19 березня 2018 року через незгоду з судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими.