ua en ru

Суд над Коханівським: подробиці

Суд над Коханівським: подробиці Фото: Микола Коханівський (facebook.com/Alla Bagirova)

Суд над Миколою Коханівським проходить у Києві

Суд над Коханівським, командиром ОУН, що почався 23 жовтня, в Святошинському районному суді Києва. Детальніше - в матеріалі РБК-Україна.

20:50

Шести активістам, які брали участь у заворушеннях у ході суду над Коханівським, оголосили підозру. Зокрема, мова йде про таких статтях Кримінального кодексу, як вчинення хуліганства (ч. 3 ст. 296 КК), умисне знищення або пошкодження майна (ч. 1 ст. 194 КК) і втручання в діяльність працівника правоохоронного органу ( ч. 1 ст. 343 КК).

20:00

"Громадське" оприлюднив відео, на якому записано побиття журналіста в ході штурму залу суду правоохоронцями.

19:46

Суд над Коханівським продовжився

Суд над Миколою Коханівським продовжився. На даний момент у ході засідання триває допит свідків.

Суд над Миколою Коханівським. Наживо

Опубліковано РБК-Україна 24 жовтня 2017 р.

18:38

У суді оголошено перерву на 20 хвилин.

Суд над Миколою Коханівським. Наживо

Опубліковано РБК-Україна 24 жовтня 2017 р.

18:00

Нардепи Ігор Мосійчук, Андрій Лозовий, Дмитро Лінько (Радикальна партія), Ігор Луценко (Батьківщина) готові взяти на поруки Миколи Коханівського.

Суд над Миколою Коханівським. Наживо

Опубліковано РБК-Україна 24 жовтня 2017 р.

17:40

Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, Коханівського звільнили з-під варти після закінчення 72 годин. Крім того, клопотання захисту про відвід прокурора суд відхилив.

Суд над Коханівським: подробиці

Фото: суд над Коханівським (РБК-Україна)

16:54

Суд пішов у дорадчу кімнату для розгляду клопотання захисту про відвід прокурора.

16:25

Один з адвокатів Коханівського - Іванов заявив клопотання про відвід прокурора.

16:06

Засідання суду продовжилося.

Суд над Миколою Коханівським. Наживо

Опубліковано РБК-Україна 24 жовтня 2017 р.

15:58

Коханівський доставлений у суд, у нього діагностували садно та забій голови. Разом з тим, він може брати участь у засіданні суду. Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, адвокати ще не прибули, тому оголошено перерву на 5 хвилин.

14:40

Суд над Коханівським: постраждали троє журналістів

В Національній спілці журналістів України повідомили про те, що під час заворушень у суді постраждали троє журналістів. Зокрема, Дмитра Реплянчука ("ГромадськеТБ") поклали на землю і били ногами і руками, а камеру, на яку були відображені ці дії, побили правоохоронці. Крім того, спецназівці також затримали і кілька разів вдарили кореспондента УНІАН Сергія Лефтера. Був затриманий і кореспондент "Страна.UA" Кирило Малишев. Всі троє повідомляли правоохоронців, що вони журналісти і показували посвідчення.

13:34

В ході заворушень під час суду над Коханівським постраждали два правоохоронця. Як повідомив Крищенко, поранення не важкі, одному з поліцейських потрапили каменем у голову. У той же час, про постраждалих з боку активістів інформації немає

12:20

Суд взяв перерву до 15:00

Суд над Коханівським продовжиться о 15:00. Як повідомив нардеп Ігор Луценко, самого Коханівського повезуть в лікарню, так як він отримав травму голови.

12:00

Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, на даний момент будівля суду оточена поліцією і Нацгвардією, всередину нікого не пускають, в тому числі і журналістів. Микола Коханівський перебуває в будівлі суду.

Суд над Коханівським: подробиціСуд над Коханівським: подробиці

Фото: суд над Коханівським (РБК-Україна)

11:40

Суд над Коханівським: відео штурму

У мережі з'явилося відео штурму правоохоронцями залу суду.

10:30

Поліція взяла штурмом зал суду

Поліція взяла штурмом зал суду, у якому мали обрати запобіжний захід для Коханівського. Повідомляється, що всіх тих, хто забарикадував приміщення, правоохоронці затримують.

Як повідомив глава Нацполиции Києва Андрій Крищенко, всього затримано 30 осіб, їх доставили в Шевченківське райуправління. Також за його словами, дії активістів кваліфікують за двома статтями КК - хулигунство, вчинене групою осіб і пошкодження майна.

04:30

Суд над Коханівським: активісти заявили про застосування газу проти них

Пізніше правоохоронці застосували газ проти прихильників Миколи Коханівського, які заблокували зал суду.

Опубліковано Тетяною Близнюк 23 жовтня 2017 р.

Після застосування газу, активісти почали вибивати скла і покидати будівлю через вікна. Згодом блокувальники повернулися в зал суду і почали трощити меблі.

Сам Коханівський повідомив, що активісти вирішили чекати ранку для продовження засідання, а правоохоронці раптово почали штурм зали суду близько 01:00.

Пізніше зал суду, заблокований прихильниками Коханівського, взяла під охорону майже сотня поліцейських. Про це заявив заступник голови Нацполиции України - начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

"Зараз все спокійно, ці особи (прихильники голови ОУН, - ред.), закрилися там з Коханівським. Поліція біля суду, що виключає можливість вивезти його і зробити втечу з-під варти", - заявив Крищенко.

За його словами, в приміщенні знаходяться до півсотні прихильників Коханівського і ситуація спокійна. Він зазначив також, що ніч пройшла без пригод і за медичною допомогою після вчорашніх подій ніхто не звертався.

Крищенко додав, що термін утримання під вартою голови ОУН закінчується сьогодні. У свою чергу, прихильники Коханівського вважають, що він закінчився ще вчора, що і стало приводом для інцидентів в суді.

Поліція відкрила кримінальне провадження (ст. 194 Кримінального кодексу "Умисне знищення або пошкодження майна").

Сьогодні вранці правоохоронці взяли штурмом зал Святошинського районного суду Києва, де мали обрати запобіжний захід для Миколи Коханівського.

Поліція затримує тих, хто забарикадував приміщення суду.

23 жовтня

23:40

Активісти заблокували зал суду

Прихильники Коханівського, якому 23 жовтня Святошинський райсуд Києва обрав запобіжний захід, заблокували зал засідань.

В залі суду Коханівського оточили кілька десятків активістів. Активісти і адвокати вважають, що з-за того, що порядок Коханівському вручили на годину пізніше, ніж це передбачено законом, він має право негайно покинути зал суду.

Спочатку адвокати заявили про відвід слідчого судді Іванни Миколаєць, проте інша суддя не задовольнила клопотання, а в засіданні було оголошено перерву, Коханівського ж повинні були під конвоєм доставити в СІЗО. Активісти вирішили залишатися з Коханівським в залі до ранку.