ua en ru

Суд у Києві розпочав засідання в справі п'ятьох "беркутівців"

Суд у Києві розпочав засідання в справі п'ятьох "беркутівців" Фото: "Беркут" (УНІАН)

На даний час суд перебуває на стадії допиту потерпілих

У Святошинському районному суді Києва почалося засідання у справі проти п’ятьох екс-"беркутівців": Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янішевського, обвинувачених у вбивствах активістів Революції гідності. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

"Потерпілих немає. Відповідно, судом було встановлено такий порядок проведення засідання: розгляд доказів, допит свідків і так далі. На даний час ми перебуваємо на стадії допиту потерпілих", - сказав суддя.

Так, на минулому засіданні суд погодився допитати як свідка захисту колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

У березні-квітні 2014 року було затримано співробітників спеціальної роти "Беркут".

У травні 2016 року Святошинський суд почав розгляд справи екс-"беркутівців" по суті. Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство і заподіяння тілесних ушкоджень активістам Євромайдану.

Нагадаємо, у березня 2018 року Святошинський районний суд Києва відхилив клопотання прокурорів Генеральної прокуратури України вивести з процесу у справі щодо п’яти колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" адвоката Олександра Горошинського. В іншій справі адвокат захищає інтереси екс-президента України Віктора Януковича, через що може виникнути конфлікт інтересів.

Додамо, що Печерський районний суд почав розгляд справи Івана Бубенчика - учасника Євромайдану, якого підозрюють у причетності до вбивства співробітників "Беркут".