ua en ru

Смоленська катастрофа: у найближчі дні буде представлений технічний звіт

Смоленська катастрофа: у найближчі дні буде представлений технічний звіт Фото: катастрофа під Смоленськом (ru.wikipedia.org)

При цьому невідомо, коли буде оприлюднений кінцевий звіт

Голова підкомісії з питань повторного розслідування авіакатастрофи під Смоленськом у Міністерстві оборони Польщі Антоні Мацеревич повідомив, що в найближчі дні буде представлений технічний звіт про катастрофу президентського літака Ту-154М, передає "Польське радіо".

"Але кінцевий звіт необхідно буде почекати", - повідомив Мацеревич в ефірі телеканалу Telewizja Republika.

За його словами, у зв'язку із співпрацею з Національним інститутом авіаційних досліджень, не можна представити остаточний звіт завершення їх роботи.

Крім того, він розповів, що немає остаточного результату експертиз, пов'язаних з ексгумацією останків жертв трагедії, додавши, що це є тривалим процесом.

Як відомо, авіаційна катастрофа сталася 10 квітня 2010 року. Авіалайнер Ту-154М Повітряних сил Польщі виконував рейс PLF101. При заході на посадку на аеродром "Смоленськ-Північний" (Росія) літак зазнав аварії.

В результаті аварії загинули всі, які перебували на його борту 96 осіб, з них 88 пасажирів і 8 членів екіпажу. У числі загиблих - президент Польщі Лех Качиньський, його дружина Марія Качиньська, відомі польські політики, майже все вище військове командування. Делегація прямувала до Росії з приватним візитом на жалобні заходи з нагоди 70 річниці Катинського розстрілу

Нагадаємо, в кінці лютого Мацеревич повідомив про нові докази того, що на борту президентського літака Ту-154М перед катастрофою стався вибух.