ua en ru

Суд з обрання запобіжного заходу Мельничуку пішов на технічну перерву

Суд з обрання запобіжного заходу Мельничуку пішов на технічну перерву Фото: у суді по справі Мельничука, автор - Ольга Сніцарчук

Перерву оголошено поки зала суду не буде звільнена від сторонніх

У засіданні Печерського районного суду м. Києва щодо обрання запобіжного заходу народному депутату, колишньому комбатові "Айдара" Сергію Мельничуку оголошено технічну перерву, передає кореспондент РБК-Україна.

Суддя Юлія Фаркош, яка повинна проводити засідання, оголосила технічну перерву, після чого покинула зал засідань.

"Суддя оголосила технічну перерву, поки зал засідання не буде звільнений", - повідомив прокурор Андрій Зубков.

Як повідомляє журналіст Ольга Сніцарчук на своїй сторінці в соцмережі Twitter, Мельничука та його захист запросили на 3-й поверх для закритого засідання, його "група підтримки" попрямувала слідом.

Крім того, за словами Сніцарчук, в суд за викликом Павличенка-старшого приїхав міліціонер.

"Павличенко-старший пише заяву на суддю Фаркош. Причину називає: "захоплення влади, суддя наділила себе повноваженнями, яких не має", - написала журналіст.

Нагадаємо, раніше сьогодні Печерський районний суд Києва задовольнив прохання прокурора про проведення в закритому режимі судового засідання по справі обрання запобіжного заходу Мельничука.

Однак так звана "група підтримки" Сергія Мельничука під крики "Ганьба" відмовилася виходити із залу засідань. Суддя спробувала вийти з залу, однак перед дверима лягла дівчина і попросила суддю "переступити через неї, як вона переступати через законодавство". Таким чином, засідання суду заблоковано.

Нагадаємо, ГПУ попросить суд посадити Мельничука під домашній арешт.

Раніше, 3 червня Верховна Рада України зняла недоторканність народного депутата, колишнього комбата "Айдара" Сергія Мельничука і дозволила його притягнення до кримінальної відповідальності. Разом з тим, парламент відмовився підтримати подання Генеральної прокуратури України про затримання і арешт Мельничука.