ua en ru

"Група підтримки" Мельничука відмовилася покинути залу суду

"Група підтримки" Мельничука відмовилася покинути залу суду Фото: Сергій Мельничук у суді, автор - Ольга Сніцарчук

Станом на 16:15 із залі суду ніхто не вийшов

Так звана "група підтримки" народного депутата, колишнього комбата "Айдара" Сергія Мельничука відмовилася покинути приміщення Печерського районного суду м. Києва, після рішення судді про проведення засідання з обрання Мельничуку запобіжного заходу у закритому режимі, передає кореспондент РБК-Україна.

Після рішення судді про проведення засідання в закритому режимі, представники громадськості під крики "Ганьба" відмовились виходити з зали засідань. Суддя спробувала вийти з залу, однак перед дверима лягла дівчина і попросила суддю "переступити через неї, як вона переступати через законодавство".

Суддя була змушена повернутися на своє місце. Станом на 16:15 зали суду ніхто не покинув, засідання не проходить.

Як повідомляє журналіст Ольга Сніцарчук на своїй сторінці в соцмережі Twitter, підтримати Мельничука у суд прийшли жінки, які приймають участь у "кредитному Майдані".

Після рішення суду про проведення засідання в закритому режимі група підтримки Мельничука відмовилася виходити із залу.

"Група підтримки Мельничука відмовилася виходити із залу. Павлюченко викликав міліцію, називає суддю особою, що не може судити", - написала Сніцарчук.

Разом з тим, за її словами, сам Мельничук заперечує, що жінки з "кредитного Майдану" є його групою підтримки.

"Юлія Сало з "кредитного протесту" говорить: вони його група підтримки, запросили його помічники", - написала журналіст.

Раніше сьогодні Печерський районний суд Києва задовольнив прохання прокурора про проведення в закритому режимі судового засідання по справі обрання запобіжного заходу Мельничука.

Нагадаємо, ГПУ попросить суд посадити Мельничука під домашній арешт.

Раніше, 3 червня Верховна Рада України зняла недоторканність народного депутата, колишнього комбата "Айдара" Сергія Мельничука і дозволила його притягнення до кримінальної відповідальності.

Разом з тим, парламент відмовився підтримати подання Генеральної прокуратури України про затримання і арешт Мельничука.