ua en ru

Суд щодо обрання нардепу Мельничуку запобіжного заходу буде закритим

Суд щодо обрання нардепу Мельничуку запобіжного заходу буде закритим Фото: Сергій Мельничук

Суд задовольнив прохання прокурора про проведення засідання у закритому режимі

Печерський районний суд м. Києва задовольнив прохання прокурора про проведення у закритому режимі судового засідання у справі обрання запобіжного заходу для народного депутата ,колишнього комбату "Айдара" Сергія Мельничука. Про це повідомляє журналіст Ольга Сніцарчук на своїй сторінці у соцмережі Twitter.

За її словами, Мельничук вже в суді.

"Суддя задовольнила прохання прокурора, і суд щодо міри запобіжного заходу для Мельничука буде закритий", - написала Сніцарчук.

Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, захист депутата Мельничука опротестував клопотання прокурора, проте суддя ухвалила рішення провести засідання в закритому режимі.

"У відповідності зі статтею 27 КПК України я заявляю клопотання про проведення закритого засідання, як це передбачено ч. 2 зазначеної статті пункт 4, що суддя не може закрити сударе розслідування, якщо здійснення проведення відкритого засідання може призвести до розголошення таємниці, що охороняються законом. На даний момент проводиться досудове розслідування у кримінальній впровадження, під час цього судового засідання будуть викладатися доказ показання осіб, які є в цій кримінальній справі, які становлять таємницю", - заявив прокурор Андрій Зубков.

Суд щодо обрання нардепу Мельничуку запобіжного заходу буде закритим

(Фото Ольги Сніцарчук зі сторінки у Twitter ‏@OlhaSnitsarchuk)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ попросить суд посадити Мельничука під домашній арешт.

Раніше, 3 червня Верховна Рада України зняла недоторканність народного депутата, колишнього комбата "Айдара" Сергія Мельничука і дозволила його притягнення до кримінальної відповідальності.

Разом з тим, парламент відмовився підтримати подання Генеральної прокуратури України про затримання і арешт Мельничука.