ua en ru

Суд обрав запобіжний захід одному з учасників конфлікту зі співробітником СБУ на парковці

Суд обрав запобіжний захід одному з учасників конфлікту зі співробітником СБУ на парковці Фото: місце інциденту в Києві (facebook.com-UA.KyivPolice)

Саїдові Джалалудіну Мухаммеду Асану призначено нічний домашній арешт до 5 липня

Дарницький райсуд Києва обрав запобіжний захід для одного з учасників конфлікту зі стріляниною на автостоянці по вулиці Вишняківській за участю працівника СБУ у вигляді нічного домашнього арешту на 60 діб. Про це повідомив адвокат підозрюваного Олександр Щербина, передає "Українська правда".

За рішенням суду, Саїд Джалалудін Мухаммед Асан, якого підозрюють у скоєнні злочину за ч.4 ст.296 КК (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї), не має права залишати місце проживання з 21:00 до 8:00 по 5 липня включно.

Крім того, суд постановив, що прокурор і слідчий у кримінальному провадженні мають дослідити факти застосування насильства під час затримання підозрюваного і забезпечити проведення його медобстеження.

Захист стверджує, що Асан законно застосував травматичну зброю, офіційно зареєстровану на його ім'я.

Водночас щодо співробітника СБУ розпочато кримінальне провадження за ст.122 КК.

Нагадаємо, у Києві затримали трьох чоловіків, які напередодні влаштували стрілянину в конфлікті з чиновниками, в результаті чого постраждав працівник Служби безпеки України.