ua en ru

Суд обрав запобіжним заходом для судді з Дніпра заставу в 260 тис. гривень

Суд обрав запобіжним заходом для судді з Дніпра заставу в 260 тис. гривень Фото: у Дніпрі 7 жовтня затримали суддю-хабарника

САП збирається оскаржувати ухвалу суду як недостатньо сувору за корупційний злочин

Солом'янський районний суд міста Києва виніс ухвалу щодо обрання запобіжного заходу у вигляді застави в сумі 260 тис. гривень судді Жовтневого районного суду Дніпра, якого у п’ятницю, 7 жовтня, було затримано за підозрою у хабарництві. Про це повідомив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький у FacebookСуд обрав запобіжним заходом для судді з Дніпра заставу в 260 тис. гривень.

"Лише вчора ввечері було затримано вказаного суддю, а уже сьогодні йому мною повідомлено про підозру у вчиненні злочину. І уже сьогодні слідчим суддею Солом'янського районного суду міста Києва розглянуто клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - написав Холодницький.

Глава САП також заявив, що сторона обвинувачення оскаржуватиме цю ухвалу, оскільки не погоджується з обранням менш суворого заходу за корупційний злочин.

Незважаючи на перепони з боку деструктивних сил прокурори САП та детективи НАБ України продовжують в рамках чинного зако...

Опубліковано Назаром Холодницьким 8 жовтня 2016 р.

Як повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції України, затриманий суддя дізнавався про матеріали кримінальних проваджень та підозрюваних у них осіб. Потім знаходив цих людей і пояснював, що у них великі проблеми, проте він має неабиякий вплив на слідчих, тож може допомогти уникнути кримінальної відповідальності за винагороду.

Суд обрав запобіжним заходом для судді з Дніпра заставу в 260 тис. гривеньСуд обрав запобіжним заходом для судді з Дніпра заставу в 260 тис. гривеньСуд обрав запобіжним заходом для судді з Дніпра заставу в 260 тис. гривеньСуд обрав запобіжним заходом для судді з Дніпра заставу в 260 тис. гривень

Фото: обшук у затриманого судді з Дніпра

Під час санкціонованих обшуків у його службовому кабінеті та за місцем проживання було виявлено 55 тис. доларів, 13 тис. євро, 138 тис. гривень та ювелірні вироби.

Нагадаємо, 7 жовтня 2016 року у Дніпрі детективи Національного антикорупційного бюро України викрили суддю Жовтневого районного суду, який отримав 10 тис. доларів за непритягнення до кримінальної відповідальності.