ua en ru

Суд обере запобіжні заходи директору ЗТМК та слідчому ГПУ 24 вересня

Суд обере запобіжні заходи директору ЗТМК та слідчому ГПУ 24 вересня Фото: Солом’янський райсуд м. Києва

САП та НАБУ вимагають призначити затриманому директору заставу у розмірі 492 млн гривень

У Солом’янському районному суді міста Києва у суботу, 24 вересня, відбудеться засідання щодо обрання запобіжного заходу для директора Запорізького титано-магнієвого комбінату (ЗТМК), який підозрюється у розтраті коштів. Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Точний час засідання суд має визначить 24 вересня після 10:00.

"Прокурори САП та детективи НАБУ вимагають для затриманого альтернативу внесення застави у розмірі 492 млн грн, що відповідає завданому, на думку слідства, збитку державі", - йдеться у повідомленні прес-служби.

У разі визнання судом винуватості затриманого директора, йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Призначення запобіжного заходу старшому слідчому ГПУ

Крім того, 24 вересня має відбутися засідання Солом’янського райсуду щодо обрання запобіжного заходу для підозрюваного у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем старшого слідчого в особливо важливих справах Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України.

На період здійснення слідства прокурори САП та детективи НАБУ вимагають для затриманого співробітника ГПУ запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, 23 вересня Національне антикорупційне бюро України затримало директора Запорізького титано-магнієвого комбінату, який входить до групи компаній Group DF Дмитра Фірташа за розтрату майже 500 млн гривень.

22 вересня НАБУ затримало старшого слідчого з особливо важливих справ Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури за підозрою в заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем.