ua en ru

Суд над ватажками ЛНР за збитий на Донбасі Іл-76 призначено на 12 вересня

Суд над ватажками ЛНР за збитий на Донбасі Іл-76 призначено на 12 вересня Фото: збитий Іл-76 (youtube.com Alexander Matveev)

Родичі загиблих військовослужбовців просять тримати в полі уваги цей судовий процес

У Дніпрі на 12 вересня призначене судове засідання щодо збитого у Луганському аеропорту у 2014 році літака Іл-76 з українськими військовими, на якому заочно судитимуть ватажків так званої ЛНР. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Судове засідання має відбутися в Бабушкінському районному суді Дніпра.

За даними суду, справу розглядатиме колегія із трьох суддів - Наталія Карягіна, Лариса Татарчук, Світлана Марущак.

Видання також повідомило, що у вівторок родичі загиблих українських військовослужбовців звернулись до громадськості з проханням тримати в полі уваги цей судовий процес.

"Потрібен розголос і підтримка всіх небайдужих, бо вже вдруге планується самовідвід суддів, що є фактично затягуванням справи", -заявила сестра одного із загиблих військових.

20 липня у Дніпрі через самовідведення суддів не відбулось судове засідання у справі за обвинуваченням ватажків ЛНР Ігоря Плотницького та двох командирів незаконних збройних формувань Олександра Гурєєва і Андрія Патрушева через збитий 2014 року літак Іл-76 із 49 українськими військовослужбовцями на борту.

Нагадаємо, у липні 2017 року прокуратура закрила справу стосовно посадових осіб Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) у справі про збитий в 2014 році літаку Іл-76 на Донбасі.