ua en ru

Російські компанії можуть оскаржити рішення суду ЄС щодо санкцій протягом 2 місяців

Російські компанії можуть оскаржити рішення суду ЄС щодо санкцій протягом 2 місяців Фото: будівля Суду Європейського союзу в Люксембурзі (wikipedia.org)

Суд відмовив ряду банків і компаній у скасуванні обмежень

Суд Європейського Союзу в Люксембурзі сьогодні, 13 вересня, залишив у силі економічні санкції проти низки російських компаній. При цьому сторони мають право протягом двох місяців звернутися в Європейський суд справедливості з проханням перевірити законність рішення, повідомляє Deutsche Welle.

"По суті, суд встановив, що Рада ЄС достатньо обґрунтувала оскаржувані правові акти. Проголошена мета оскаржених актів полягає в тому, щоб підвищити ціну за дії Росії, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, а також підтримати мирне врегулювання кризи", - йдеться в повідомленні суду.

Зазначається, що сім компаній звернулися в Суд Євросоюзу з позовом проти Ради ЄС ще восени-взимку 2014 року. "Роснефть", "Газпром нефть", російські банки "Сбербанк", ВТБ і "Внешэкономбанк" (ВЭБ), а також український "Промінвестбанк" (дочка ВЭБ) і турецький DenizBank (дочка "Сбербанку") просили скасувати санкції, введені проти них за дії Росії щодо дестабілізації ситуації в Україні.

Нагадаємо, 13 вересня Європейський союз ще на півроку продовжив персональні санкції проти Російської Федерації за агресію в Україні.

Повідомляється, що Євросоюз офіційно продовжив заборону на видачу віз 155 фізичним особам. Також персональні санкції на півроку продовжені стосовно 44 компаній, які причетні до порушення територіальної цілісності України.