ua en ru

ЄС ще на півроку продовжив персональні санкції проти Росії

ЄС ще на півроку продовжив персональні санкції проти Росії Ілюстративне фото (European Union 2015 - European Parliament)

Обмежувальні заходи продовжуються до 15 березня 2019

Європейський союз ще на півроку продовжив персональні санкції проти Російської Федерації за агресію в Україні. Про це у Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Повідомляється, що Євросоюз офіційно продовжив заборону на видачу віз 155 фізичним особам. Також персональні санкції на півроку продовжено стосовно 44 компаній, які причетні до порушення територіальної цілісності України.

ЄС ще на півроку продовжив персональні санкції проти Росії

Відповідно до прес-релізу, остання оцінка ситуації не вплинула на зміну режиму санкцій. Офіційно рішення про продовження санкцій буде опубліковано в Журналі ЄС від 14 вересня.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що посли ЄС погодили продовження санкцій ще 5 вересня. Індивідуальні санкції Євросоюзу вперше були введені 17 березня 2014 року і постійно продовжувалися на півроку.

Відзначимо, минулого тижня в Сенаті США обговорили варіанти посилення санкцій проти РФ. Зокрема, сенатори розглядають подальші заходи в різних сферах, а також санкції щодо оточення президента Росії Володимира Путіна.