ua en ru

Суд двічі відмовив ГПУ в арешті майна Ющенка

Суд двічі відмовив ГПУ в арешті майна Ющенка Фото: Віктор Ющенко (president.gov.ua)

Суд відмовляв слідчому ГПУ двічі - 9 липня та 25 липня

Печерський районний суд Києва двічі відмовив слідчому Генеральної прокуратури в арешті майна Віктора Ющенка (третій президент України). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Судовий репортер".

Зазначається, що суд відмовляв слідчому 9 липня (суддя Вячеслав Підпалий), та 25 липня (суддя Віталій Писанець). Зокрема, суддя Писанець аргументував своє рішення тим, що оскільки йдеться про кримінальне провадження 2019 року, то справа підслідна НАБУ, а порушення правил підслідності тягне за собою визнання доказів недопустимими.

Як зазначається, у червні поточного року Ющенку було повідомлено про підозру за ч.1 ст.191 КК (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Мова йде про заволодіння комплексом відпочинку "Пуща Водиця" урочища "Межигір’я" вартістю 540 млн гривень.

Повідомляється, що в рішенні від 9 липня дається список майна Ющенка. Це чотири земельні ділянки на території Старобезрадичівської сільради в Київській області, також половина із 17 ділянок в Нових Безрадичах, кафе з житловим приміщенням, житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами і ще один житловий будинок.

Нагадаємо,9 липня суд відмовив Генпрокуратурі в арешті майна Ющенка. За словами адвоката Ющенка Віталія Наума, відкриття справи проти Ющенка та клопотання ГПУ є "передвиборчим піаром".