ua en ru

Суд у справі "Доктора Пі" Слюсарчука перенесений через неявку обвинуваченого

Суд у справі "Доктора Пі" Слюсарчука перенесений через неявку обвинуваченого Фото: український "Доктор Пі"

Термін Слюсарчука був скорочений за "законом Савченко"

Українець Андрій Слюсарчук, відомий як "Доктор Пі" не з'явився разом з адвокатами на засідання в Апеляційному суді Львівської області. Про це повідомляє Zaxid.net.


"Обвинувачений і адвокати не прийшли на засідання, але написали заяву про відвід судді Оксани Малиновської-Мікіч. Це суддя, власне, на підставі рішення якої 23 червня Андрія Слюсарчука випустили з СІЗО. Ми будемо звертатися до Генпрокуратури з проханням подання у Верховну Раду клопотання про зняття з нього недоторканності і арешт, оскільки рішення про зміну запобіжного заходу можна приймати тільки колегіально, а не одноосібно", - розповів адвокат потерпілих від шахрайської діяльності і медичних експериментів лікаря Андрій Петришин.

Як зазначається, на засіданні повинні були розглянути апеляцію адвокатів Слюсарчука про скасування вироку про позбавлення волі на вісім років.

Оскільки засідання суду не може відбуватися без участі Слюсарчука, то його закрили і перенесли на 7 липня. Враховуючи те, що обвинувачений не з'явився на засідання, то у прокуратури є всі підстави подавати клопотання про зміну запобіжного заходу і повернення його в СІЗО.

За словами Петришина, інформації про те, де саме знаходиться Слючарчук, поки немає, оскільки закордонного паспорта він не здав, то він може вже бути за кордоном.

Нагадаємо, українець Андрій Слюсарчук, відомий як "Доктор Пі" вийшов на свободу 24 червня після того, як суд змінив йому запобіжний захід на особисте зобов'язання.