ua en ru

Суд по справі судді Царевич перенесли на 28 квітня

Суд по справі судді Царевич перенесли на 28 квітня Фото: суд переніс розгляд справи щодо судді Оксани Царевич

Судове засідання перенесено у зв'язку з запізненням представників потерпілої сторони

Сьогодні, 12 квітня, Шевченківський суд Києва переніс засідання, під час якого мав зачитувати обвинувальний акт ГПУ за обвинуваченням судді Печерського суду Києва Оксани Царевич, якій інкримінується винесення низки незаконних рішень про позбавлення права на водіння автомобіля активістів після поїздки в Межигір'ї, на 15:00 28 квітня. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

"Законодавством передбачено обов'язкову участь у засіданні потерпілих. Вони не направляли клопотань про розгляд справи в їх відсутність і заяви з поясненням своєї відсутності, у зв'язку з цим вважаємо неможливим проведення судового засідання", - сказала Оксана Царевич

"У зв'язку з цим суд відкладає розгляд на 15:00 28 квітня", - сказав головуючий суддя Бугіль

На засідання не з'явилися двоє потерпілих та їх представник Однак як з'ясувалося пізніше, постраждалі запізнилися на засідання на кілька хвилин.

Нагадаємо, в березні 2015 року Вища кваліфікаційна комісії суддів України відсторонила від посади у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності суддів Печерського районного суду м. Києва Оксану Царевич, Віктора Кицюка, Сергія Вовка і Світлану Волкову.