ua en ru

Суд у справі відсторонення Супрун пішов до нарадчої кімнати

Суд у справі відсторонення Супрун пішов до нарадчої кімнати Фото: Уляна Супрун в суді (РБК-Україна)

Засідання почалося о 14:00

Окружний адміністративний суд Києва, який сьогодні, 11 лютого, розглядає клопотання Міністерства юстиції України про скасування заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я, пішов до нарадчої кімнати. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Заходи охорони біля суду та в самому суді були посилені. Зала суду заповнена активістами та журналістами.

У залі були суду присутні: Уляна Супрун, голова Мін'юсту Павло Петренко, голова Мінінфраструктури Володимир Омелян, а також Ігор Мосійчук.

"Нашу команду запросили змінити стару систему. Вони зупинили роботу міністерства, вони зупинили роботу уряду цим рішенням щодо мене", - сказала Супрун.

Інтереси Супрун представляє адвокат Анатолій Гасюк. Справу слухає суддя Сергій Каркашьян.

Фото: розгляд клопотання в суді (РБК-Україна)

Крім того, під стінами суду зібралися десятки активістів, які висловлюються на підтримку Супрун. Вони, зокрема, тримають у руках таблички з написами "Вона зробила "Доступні ліки", "Манту мочити можна, а Уляну Супрун - ні", "Уляну Супрун - міністром охорони здоров'я".

Фото: ситуація під судом (РБК-Україна)

Нагадаємо, 5 лютого 2019 року суд заборонив Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень Міністра охорони здоров'я України. У той же час, Уляні Супрун не було заборонено здійснювати повноваження, що були делеговані їй як заступнику міністра. Рішення було прийнято за підсумками розгляду позову нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

На підтримку Супрун виступили президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман та голова ВР Андрій Парубій.

ПІзніше у Міністерстві юстиції заявили, що оскаржать рішення суду про відсторонення Уляни Супрун від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я України. А після цього відповідний позов був поданий до Окружного адміністративного суду Києва.