ua en ru

Суд почав розгляд клопотання про скасування відсторонення Супрун

Суд почав розгляд клопотання про скасування відсторонення Супрун Фото: Уляна Супрун (Віталій Носач, РБК-Україна)

Суд почав розгляд клопотання Міністерства юстиції України

Окружний адміністративний суд Києва сьогодні, 11 лютого, розпочав розгляд клопотання Міністерства юстиції України про скасування заборони Уляні Супрун бути в. о. голови Міністерства охорони здоров'я. Про це повідомляє РБК-Україна.

Праворуч Супрун

Окружний адмінсуд Києва розглядає клопотання уряду про скасування заборони Уляні Супрун очолювати МОЗ Біля суду відбувається акція #ПідтримуюСупрун

Опубліковано Радіо Свобода Понеділок, 11 лютого 2019 р.

Нагадаємо, 5 лютого 2019 року суд виніс ухвалу про забезпечення позову і заборонив Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень Міністра охорони здоров'я України. У той же час, Уляні Супрун не було заборонено здійснювати повноваження, що були делеговані їй як заступнику міністра.

У МОЗ повідомили, що відсторонення Супрун блокує доставку життєво необхідних ліків українцям. Зокрема, препарати на суму понад 633 млн гривень не можуть бути відправлені в медустанови без підпису в.о. міністра. Також існує високий ризик зриву закупівельного процесу за рахунок 2019 року. Рішення суду блокує доступ пацієнтів до ліків, гарантованих державою, і ставить під загрозу здоров'я і життя людей.

Зазначимо, на підтримку Супрун висловилися президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман та голова ВР Андрій Парубій.