ua en ru

Суд у справі екс-"беркутівців" перейшов до розгляду відеодоказів

Суд у справі екс-"беркутівців" перейшов до розгляду відеодоказів Фото: засідання суду у справі екс-"беркутівців" (РБК-Україна)

Раніше сестра загиблого активіста Євромайдану розповіла про опізнання брата

Святошинський районний суд Києва у справі проти п'ятьох екс-"беркутівців": Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченко, Сергія Тамтуры, Олега Янішевського, обвинувачених у вбивствах активістів Революції гідності, перейшов до розгляду відеодоказів для встановлення подій, що відбулися. Про це оголосив головуючий суддя, передає кореспондент РБК-Україна.

"Переходимо до ознайомлення з відеоматеріалами", - заявив суддя.

Раніше в суді 12 квітня, другий свідок сторони обвинувачення по справі, а саме сестра Олексія Братушка, загиблого під час подій Євромайдану, розповіла про опізнання тіла загиблого брата.

"Я навіть не знала, що він поїхав на Майдан. Я прийшла до батьків і від них дізналася, що він на Майдані. Після останнього дзвінка Олексія батькам, його телефон не відповідав. А потім на мій телефон з Льошкиного телефону дзвінок, мені по телефону повідомили, що брат загинув. Потім телефонував слідчий і сказав, що треба приїхати впізнати тіло. Далі в розмові ми з'ясували, що це був не Олексій. Далі ввечері я поїхала з чоловіком шукати брата", - розповіла сестра загиблого.

За її словами, пізніше вони впізнали тіло.

"На ньому не було одягу, при собі у нього не було документів і телефону. У морзі видали довідку про смерть. Обличчя в нього було без ушкоджень, я його впізнала одразу. Буквально нещодавно нам показали розкадрування про загибель і там було написано 9 годин 27 хвилин. Коли я забирала тіло в морзі, мені сказали, що у нього була миттєва смерть", - повідомила свідок Ольга.

Нагадаємо, раніше сьогодні в ході засідання у справі проти п'ятьох екс-"беркутівців" постраждалий Сергій Братушка розповів про загибель сина.