ua en ru

Російський шпигун засуджений чернігівським судом до 9 років в'язниці

Російський шпигун засуджений чернігівським судом до 9 років в'язниці Фото: шпигун з РФ отримав 9 років в'язниці в Україні

Зловмисник збирав секретну інформацію

Російський шпигун засуджений до 9 років позбавлення волі рішенням Деснянського районного суду Чернігова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Чернігівської обласної прокуратури.

"Прокуратура Чернігівської області довела в суді вину особи у збиранні з метою передачі представникам іноземної держави відомостей, що становлять державну таємницю (ч. 1 ст. 114 Кримінального кодексу України) і в зберіганні і придбання бойових припасів і вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що зловмисник був розкритий при спробі заволодіти секретними документами ще в минулому році. У підозрюваного вилучено карабін з оптичним прицілом, набої для вогнепальної зброї і тротилова шашка.

Попереднє розслідування встановило, що цей громадянин як особисто, так і шляхом залучення до негласної співпраці інших осіб, здійснював збір розвідувальної інформації в сфері розробки технологій виготовлення військової зброї, товарів військового призначення, а також компрометуючої інформації щодо співробітників правоохоронних органів та органів державної влади.

Нагадаємо, в РФ заарештували фізика-ядерника за розголошення держтаємниці.