ua en ru

Суд заарештував зерновий термінал Коломойського в Одеській області

Суд заарештував зерновий термінал Коломойського в Одеській області Фото: термінал "Бориваж" арештований судом (borivage.com)

Термінал знаходиться в заставі НБУ за кредитом рефінансування "ПриватБанку"

Печерський райсуд Києва заарештував зерновий термінал "Бориваж" в Одеській області, що належить компанії "Агротерминал Логістик" (кінцевий бенефіціар Ігор Коломойський). Про це свідчить рішення суду від 7 вересня.

Як повідомляється, суд задовольнив клопотання Генпрокуратури в рамках кримінального провадження щодо 19 млрд гривень рефінансування НБУ для "ПриватБанку".

Згідно з матеріалами справи, 1 серпня зазначене майно було визнано речовим доказом у справі. На думку слідства, майно могли придбати у результаті вчинення кримінального злочину. Тому прокурор звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту для недопущення його відчуження.

Нагадаємо, 25 липня Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив позов 6 компаній, які пов'язують з українськими бізнесменами Ігорем і Григорієм Суркісом, до Нацбанку України (НБУ), Фонду гарантування вкладів, Міністерству фінансів та "ПриватБанку".

Позивачі вимагають визнати незаконною націоналізацію "ПриватБанку".