ua en ru

Суд заарештував узбека, який воював на боці бойовиків ДНР

Суд заарештував узбека, який воював на боці бойовиків ДНР Фото: суд заарештував іноземця, який воював на боці ДНР

Зловмисник брав участь у обстрілі українських військових у с. Широкине

За клопотанням прокуратури Донецької області заарештовано громадянина Республіки Узбекістан, який воював на боці бойовиків так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

"Суд підтримав позицію прокуратури Донецької області та відправив за ґрати учасника терористичної організації ДНР, який брав участь у обстрілі українських військових у с. Широкине", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, зловмисника було затримано 13 серпня поточного року. Слідство встановило, що 20-річний іноземець за власним бажанням вступив до лав терористів ДНР. Заарештований особисто брав участь в бойових діях на боці незаконних збройних формувань у вказаному районі, безпосередньо ведучи вогонь з різних видів озброєння по позиціях Збройних сил України.

"Йому повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258 - 3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Донецької області. За співпрацю з терористами ДНР громадянину Республіки Узбекістан загрожує до 15 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська розвідка очікує масштабні провокації на Донбасі.