ua en ru

Суд арештував підозрювану у нападі на учасника АТО

Суд арештував підозрювану у нападі на учасника АТО Фото: Катерина Лапінська (РБК-Україна)

Підозрювану заарештували до 5 червня

Подільський районний суд Києва по справі щодо підозрюваної в нападі на учасника АТО Катерини Лапінської ухвалив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 5 червня. Про це заявив суддя у залі суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд ухвалив задовольнити клопотання частково. Тримання під вартою є виключним запобіжним заходом, злочин Лапінської відноситься до тяжких. У клопотанні наведені дані, що не викликають сумнівів у вчиненні злочину. Злочин вчинений із використанням насильства. Суд приходить до висновку про обрання щодо Лапінської запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 5 червня", - сказав суддя.

Нагадаємо, прокуратура повідомила про підозру 25-річній дівчині, яку підозрюють у нападі на Дмитра Вербича. Її дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 296 КК України.

Відзначимо, правоохоронці задокументували, що другого травня цього року група зловмисників вчинила напад на учасника АТО - захисника Донецького аеропорту, який отримав, зокрема, ножове поранення. Встановлено, що більшість нападників виїхали до Харкова, де були затримані співробітниками поліції.

Представниця потерпілого учасника АТО Наталія Фещік заявила, що підозрювана перебуває у шлюбі з громадянином Росії і приховує свідоцтво про шлюб.