ua en ru

Суд заарештував нерухомість "Фідобанка" у справі про розкрадання коштів

Суд заарештував нерухомість "Фідобанка" у справі про розкрадання коштів Фото: заарештована нерухомість "Фідобанка" в Києві

Арешт накладений на дві офісні будівлі у центрі Києва

За клопотанням прокуратури. Києва та слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фінансової служби в Києві суд заарештував дві офісних будівлі, розташовані у Києві, загальною площею близько 6 тис. кв м. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Згідно з повідомленням, арешт на будівлі, що належать ВАТ "Фідобанк", накладений у рамках кримінального провадження за фактом доведення зазначеного банку до банкрутства.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, слідством встановлено, що посадовими особами банку у 2015 році зазначене майно було відчужено комерційній структурі за 170 млн. гривень.

У подальшому з'ясувалося, що придбання цієї нерухомості відбулося через ланцюг фіктивних компаній за рахунок коштів, які безпосередньо відносяться до активів цього ж банку.

Зазначені дії менеджменту "Фідобанка" призвели до нанесення багатомільйонних збитки вкладникам і кредиторам банку, і як наслідок - віднесення його до категорії неплатоспроможних.

На даний час вказане нерухоме майно визнано речовим доказом у кримінальному провадженні, а його арешт здійснено для забезпечення відшкодування збитків, завданих потерпілим, та недопущення його подальшого відчуження.

Нагадаємо, Нацполиция підозрює менеджмент "Фідобанка" в привласненні 2 млрд гривень.