ua en ru

Суд заарештував настоятеля храму УПЦ МП, підозрюваного в тероризмі

Суд заарештував активіста так званого "Донського козацтва", настоятеля одного із храмів Української православної церкви Московського патріархату в Луганській області Володимира Марецького, підозрюваного в тероризмі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

"За клопотанням прокурорів - процесуальних керівників Володимиру Марецькому слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення суми застави", - наголошується в повідомленні.

Марецький підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.258 КК (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб). Запобіжний захід обрано строком на 2 місяці, які підозрюваний проведе у слідчому ізоляторі.

Нагадаємо, в Новоайдарському районі Луганської області вбито 2 і затримано 13 терористів, які захопили виборчі бюлетені 25 травня. За номерами відібраної у затриманих зброї було встановлено, що вона раніше належала військовій частині, яка була розформована російськими військовими на території Криму. Серед затриманих - настоятель храму Української православної церкви Московського патріархату Володимир Марецький і співробітник прокуратури Джанкоя (самопроголошеної) Б.Саклаков.