ua en ru

Суд відпустив екс-нардепа Мартиненка на поруки

Суд відпустив екс-нардепа Мартиненка на поруки Фото: екс-нардеп Мартиненко (УНІАН)

Мартиненко відпустили на поруки близько 10 депутатів

Суд відпустив колишнього народного депутата фракції "Народний фронт" Миколу Мартиненка на поруки. Відповідне рішення прийняв Солом'янський районний суд Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Застосувати до підозрюваного Мартиненка Миколи Володимировича запобіжний захід у вигляді особистої поруки", - оголосив суддя Олександр Бобровник.

Поручителями були визнані низка народних депутатів від фракції "Народний фронт", міністр молоді та спорту Ігор Жданов, заступник голови ЦВК Андрій Магера та інші.

Запобіжний захід діятиме включно до 20 червня 2017 року.

Зазначимо, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) клопотало в суді про обрання Мартиненку запобіжного заходу у вигляді арешту на строк 60 діб або застави на суму в 300 млн гривень.

Микола Мартиненко був затриманий 20 квітня силами детективів НАБУ. Відомство повідомило, що екс-нардеп може бути причетний до розтрати понад 17 млн доларів на закупівлі уранового концентрату за завищеними цінами. Мартиненко, за даними розслідування, затримали за підозрою в створенні злочинної організації та розтраті майна у справі про розкрадання коштів ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" при закупівлі уранового концентрату.

За словами глави Спеціальної антикорупційної прокуратури України Назара Холодницкого, Мартиненко загрожує від 8 до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, вчора також був затриманий ще один підозрюваний у справі про збитки на ДП "Східного ГЗК" - Сергій Перелому. За версією слідства, затриманий забезпечував координацію між компанією-посередником та ДП "Східгзк".