ua en ru

Суд заарештував 28 з 30 учасників Майдану, які атакували ресторан у центрі Києва

Вчора Голосіївський та Шевченківський райсуди столиці обрали запобіжний захід 30 представникам самооборони Майдану, які за допомогою зброї захопили приміщення ресторану у центрі Києва та вимагали з власників гроші.

Вчора Голосіївський та Шевченківський райсуди столиці обрали запобіжний захід 30 представникам самооборони Майдану, які за допомогою зброї захопили приміщення ресторану у центрі Києва та вимагали з власників гроші. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Так, за рішенням суду на час досудового розслідування 28 затриманих перебуватимуть під вартою. Двом неповнолітнім особам обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

"Такий запобіжний захід суд обрав, зважаючи на тяжкість злочину, у якому підозрюються чоловіки, та соціальну небезпеку, яку вони становлять для суспільства", - коментують у прокуратурі.

Вказаним особам інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) КК України.

Нагадаємо, 4 серпня міліція затримала 30 учасників самооборони Майдану, в тому числі двох неповнолітніх, які атакували ресторан у центрі Києва на бульварі Тараса Шевченка.