ua en ru

Міліція затримала 35 учасників Майдану, що атакували ресторан у центрі Києва

Міліція затримала 4 серпня 35 учасників самооборони Майдану, в тому числі 2 неповнолітніх, які атакували ресторан у центрі Києва на бульварі Тараса Шевченка.

Міліція затримала 4 серпня 35 учасників самооборони Майдану, в тому числі 2 неповнолітніх, які атакували ресторан у центрі Києва на бульварі Тараса Шевченка. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар київської міліції Ольга Білик.

За її словами, всі затримані зараз очікують винесення судом запобіжного заходу. Відкрито кримінальне виробництво.

Згідно з повідомленням прес-служби київської міліції, 4 серпня близько 15 осіб у камуфляжній формі та масках зі зброєю в руках, представившись самообороною Майдану (всі вони мали при собі відповідні посвідчення), увірвалися в один зі столичних ресторанів.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група, батальйон "Київ-1" та керівництво столичної міліції.

Як повідомив радник міністра внутрішніх справ України, куратор спецбатальону "Київ-1" Євген Дейдей, представники Майдану претендували на "право власності" ресторану, до якого вони не мали ніякого відношення. 15 осіб перебували в ресторані протягом двох днів і за допомогою зброї відстоювали його власність.

"На допомогу радикально налаштованим хлопцям приїхали ще близько 40 осіб. Всі вони були озброєні: бойові гранати та пістолети, сокири, металеві палиці і т.д. Бійці спецбатальйону "Київ-1" разом зі столичними правоохоронцями затримали представників Майдану", - зазначив Дейд.

Ресторан називається "Чачапурі", його власник, за версією МВС, - громадянин Італії.