ua en ru

Будівництво залізничних шляхів з Києва до аеропорту "Бориспіль" виконано на 25%, - УЗ

Будівництво залізничних шляхів з Києва до аеропорту "Бориспіль" виконано на 25%, - УЗ Фото: аеропорт "Бориспіль" (kbp.kiev.ua)

Будівництво планують завершити до 1 грудня 2018 року

Будівництво залізничних шляхів з Києва до аеропорту "Бориспіль" виконано на 25%. Про це заявив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, повідомляє прес-служба УЗ.

"За 200 днів до запуску проекту залізничники вже виконали 25% загального обсягу робіт. Зокрема, було розроблено проект будівництва залізничної гілки, проведено роботи із землевідведення, розпочато формування земляного полотна та вже укладено 1 км колії", - йдеться у повідомленні.

Як повідомив Кравцов, будівництво планують завершити до 1 грудня 2018 року, а вартість проекту становить 583,3 млн гривень.

Поїзд із Києва до аеропорту "Бориспіль" робитиме зупинки на платформі "Видубичі", станції "Дарниця" та в подальшому біля залізничної естакади в районі автомагістралі Київ-Харків. Передбачено курсування рейкових автобусів виробництва PESA. Тривалість руху становитиме 35-40 хвилин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПАТ "Укрзалізниця" (УЗ) отримала дозвіл на розробку проекту землеустрою 3,5 гектарів землі на території Борисполю під будівництво інфраструктури для експресу, який курсуватиме між Центральним залізничним вокзалом Києва та Міжнародним аеропортом "Бориспіль".