ua en ru

Будівництво нових будинків у Києві на місці "хрущовок" відкладається через відсутність інвесторів, - Мазурчак

Питання будівництва нових будинків на місці нині існуючих "хрущовок" у столиці відкладається через відсутність інвесторів, готових його реконструювати, а також через згортання програм кредитування. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо "хрущовок", це питання не зняте, воно, скажімо так, трохи пересунуте в часі, оскільки на сьогоднішній момент місто... інтенсивно будує", - сказав Мазурчак, додавши, що торік в столиці було побудовано 1,5 млн кв. м житла.

За словами Мазурчака, в 2012 році в Києві буде побудовано житла не менше, ніж в 2011 році, "і, відповідно, попит на житло - він диктує необхідність прискорення процесу реконструкції "хрущовок".

"Якби сьогодні той попит був, який був три роки тому до кризи, коли люди мали можливість привертати кредитні кошти на покупку квартир, - було багато інвесторів, які готові були вкладати кошти в реконструкцію житла... На сьогодні цих інвесторів немає, тому що згорнуті програми кредитування. Як тільки піде питання кредитування, стане на новий рівень, підніметься і вийде держава, як і вся Європа з кризи, тоді ми повернемося до питання реконструкції "хрущовок" - сказав перший заступник голови КМДА.

Зазначимо, як заявляв голова ради директорів Конфедерації будівельників України, депутат Київради Лев Парцхаладзе, вартість будівництва квадратного метра житла в Києві складає не менше 400 дол.