ua en ru

Стрілянина в Лас-Вегасі: Трамп не готовий дискутувати про обмеження обігу зброї

Стрілянина в Лас-Вегасі: Трамп не готовий дискутувати про обмеження обігу зброї Фото: Дональд Трамп (president.gov.ua)

Конгресмени-демократи закликають Трампа обговорити ситуацію після трагедії в Лас-Вегасі

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп не готовий дискутувати про обмеження обігу зброї у США, незважаючи на стрілянину в Лас-Вегасі. Про це повідомляє DW.

"Трамп не бажає зараз вести дискусію про проблему контролю за обігом зброї в країні. У свою чергу, конгресмени-демократи закликають главу США обговорити ситуацію після трагедії в Лас-Вегасі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, після стрілянини на музичному фестивалі в Лас-Вегасі в США відновилися дебати про доцільність обмеження обігу зброї. Трамп у вівторок, 3 жовтня, заявив, що дискусії на цю тему відбудуться пізніше.

"Ми будемо говорити про закони щодо обігу зброї, коли прийде час", - заявив Трамп.

Зазначимо, лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер у вівторок закликав президента скликати представників демократів і республіканців для обговорення проблеми контролю за обігом зброї в США.

Крім того, конгресмен-демократ Кріс Мерфі у вівторок підкреслив, що більшість американців підтримує посилення контролю за обігом зброї і що збройне лоббі "робить так, щоб проблема виглядала гарячою, ніж вона є насправді".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівництво CBS звільнило виконавчого директора компанії в понеділок після того, як вона розкритикувала деяких жертв масового розстрілу в Лас-Вегасі як "республіканських зброярів", які не заслуговували на співчуття".