ua en ru

Стратегія України виключає позаблоковий статус, - Кулеба

Стратегія України виключає позаблоковий статус, - Кулеба Фото: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: Ольга Белей

Стратегія зовнішньополітичної діяльності України виключає позаблоковий статус країни. Крім того, вона залишає у минулому невизначеність та партнерозалежність.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби під час представлення пріоритетів зовнішньої політики країни.

"Стратегія (зовнішньополітичної діяльності України, - ред.) залишає в минулому багатовекторність, позаблоковість, невизначеність, партнерозалежність, меншовартість, яка пронизала нашу політичну культуру", - наголосив Кулеба.

Він також додав, що Україна розвиватиме дружні стосунки з партнерами.

"На жаль, центр вісі координат нашої зовнішньої політики надто довго перебував за межами України. Колись, у Москві, дехто бачить його у Брюсселі, хтось орієнтується на Вашингтон. Це все дуже важливі партнери, окрім РФ, ми розвиватимемо з ними не лише партнерство, а справжню дружбу. Але стратегія переносить центр ваги до Києва. Ми знаємо, куди йде Україна, маємо довіру народу і стратегічний документ", - зазначив він.