ua en ru

Країни-учасниці СНД можуть ухвалити єдиний для співдружності Кримінальний кодекс

У Співдружності Незалежних Держав (СНД) незабаром може бути прийнято єдиний для всіх країн-учасниць СНД Кримінальний кодекс. Про це журналістам повідомив виконавчий секретар координаційної ради генеральних прокурорів країн співдружності Леонід Єрмолаєв.

При цьому він звернув увагу, що для цього необхідно підвищити рівень співпраці в рамках співдружності. В даний час в рамках СНД активно розвивається модельне законодавство, у тому числі модельні кримінального та кримінально-виконавчого процесуальний кодекси.

Угоду про створення СНД було підписано 8 грудня 1991 р. Основними цілями організації виступають співпраці в політичній, економічній, екологічній, гуманітарної, культурній та інших галузях, міждержавна кооперація та інтеграція, забезпечення прав і свобод людини, мирне вирішення спорів і конфліктів між державами організації.

До сфер спільної діяльності держав-членів СНД відносяться забезпечення прав і основних свобод людини, координація зовнішньополітичної діяльності, співпраця у формуванні та розвитку спільного економічного простору, митної політики, боротьба з організованою злочинністю.

Нагадаємо, вчора, 14 травня, Президент України Віктор Янукович підписав новий Кримінальний процесуальний кодекс.